Subscribe to our newsletter

Language

Linzenlasagne in het nachtrestaurant van Hopper

Linzenlasagne in het nachtrestaurant van Hopper - Lyklema Fine Art

Edward Hopper was een een realistische schilder die zei dat zijn Nighthawks (uit 1942) werd geïnspireerd door "een restaurant aan Greenwich Avenue in New York waar twee straten samenkomen", maar de  expressieve compositie en het gebrek aan tijdloze universele verhaal -overstijgt die specifieke locatie. Het lijkt eerder een illustratie of filmset van een film noir die in die tijd populair was. Alle vier de figuranten zijn in gedachten verzonken en lijken even gescheiden en ver van de kijker verwijderd als ze van elkaar verwijderd zijn. De details als de servettenhouder en het peper en zout stel krijgen extra aandacht. 

Door de fluorescerende lampen straalt het nachtrestaurant een griezelige gloed uit, als een baken op een donkere straathoek. Hopper schilderde de eenzaamheid van een grote stad. Het deed ons denken aan een opgewarmde kliek van gisteren. Maar dan wel een die vandaag nog lekkerder is dan gisteren. Lasagne voor een persoon.

 

Lasagne van linzen

Smoor een ui, wat knoflook met peper en zout en wat fijngesneden bleekselderij, rode paprika en voeg daarna een blik gezeefde tomaten toe. Voeg ook 400 gram gewelde linzen toe en voeg een kruidenbuideltje toe van tijm, basilicum en oregano. Gril de dunne stroken courgette heel kort op de gril. Bouw dan de lasagne op met een drie keer een laag saus, een laag courgette, lasagne bladen, mozzarella etc. Overgiet dit met bechamelsaus en zet voor 45 minuten in de oven. Snijd in stukken en bewaar tot morgen.

Vegetarische lasagne met ragout van linzen | Lekker van bij ons

 

 

Previous Article Next Article