Subscribe to our newsletter

Language

Le Coq au Vin van Picasso

Le Coq au Vin van Picasso - Lyklema Fine Art

Picasso Le Cock

Picasso had in 1939 een tentoonstelling in New York. Dit beroemde werk uit 1938 van de schreeuwende haan hangt nog in het MOMA. Hij wilde de strijdlust, brutaliteit en domheid van de haan weergeven en maakte er een karikatuur van.

Het is dezelfde techniek als hij gebruikte voor La Guernica. Picasso is beroemd om zijn kubistische werk wat een protest was tegen het geweld van het fascisme van Franco. Het beroemdste kunstwerk van Picasso en het modernisme is maar liefst 27 vierkante meter groot: La Guernica. Pablo maakte dit werk, binnen twee weken, voor de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1937.

Picasso's werk: Guernica (1937)


Recept voor Pittige Coq au vin

1 hele kip
30 g ongezouten roomboter
100 g ontbijtspek
200 g winterpeen
2 Spaanse pepers
400 g sjalot
2 tenen knoflook
250 g kastanjechampignon
2 el tarwebloem
400 ml volle rode wijn
380 ml gevogelte fond
1 takje verse tijm
1 gedroogd laurierblaadje
5 g verse platte peterselie

Verdeel de kip in 10 stukken.

Bestrooi met peper en zout. Bak de kip in helft van de boter op middelhoog vuur in rondom bruin. Neem uit de pan. Laat 1 el bakvet in de pan achter.
Snijd ondertussen het spek in reepjes.

Bak het spek, de wortel in stukken van 1 cm, de gesnipperde sjalot en fijngesneden peper en knoflook 5 min. Op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en laat 3 min. Garen. Voeg daarna de wijn, fond, tijm, laurier toe. Breng aan de kook en leg de stukken kip erin. Laat 1,5 uur met de deksel op de pan op laag vuur garen. Roer af en toe. Voeg op het eind de gebakken champignons toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg als laatste de peterselie toe.


 

Previous Article Next Article