Subscribe to our newsletter

Language

Ligurische Pasta Pesto

Ligurische Pasta Pesto - Lyklema Fine Art

Dit werk van Borgh hangt nu bij ons in het trappenhuis tot het naar een andere Italië-liefhebber gaat. Het kleurrijke, bijna kubistische werk van Willem Borgh dagelijks is voor ons een herinnering aan mooie reizen door Italie en het heerlijke eten in en rondom Genua en de Cinque tere.

Ligurië ruikt naar verse basilicum, olijven, wild zwijn, verse vis, salami, wijn en wilde kruiden. Veel vakantiegangers komen dan ook juist voor de Italiaanse keuken naar Italië. Typische gerechten zijn foccacia en farinata’s. De ene gemaakt van de de beste bloem de tweede van kikkenerwtenmeel. Allebei op smaak gebracht met grof zeezout en bijvoorbeeld rozemarijn. Een andere kruid die veel gebruikt wordt is basilicum. Het is voor ons bijna maandelijkse kost: verse pasta met pesto. 

Ingrediënten voor de lekkerste Pasta Pesto

  • 100 gram Bloem
  • Beetje Water
  • 1 Ei
  • 50 gram Basilicum
  • 15 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • Zeezout
  • 75 gram Pecorino (of Parmezaan)

De pasta

Meng de Bloem met het ei en een beetje water en kneed voor 10 minuten en zet voor een half uur weg in de koelkast. Kneed nogmaals 5 minuten en zet weer weg voor 15 minuten. Maak kleine balletjes en haal ze door de pasta machine. Eerst maak je platte vellen op stand 3, daarna platter op bijvoorbeeld 6 en vervolgens haal je ze door de pasta machine met een snij-hulpstuk die past bij de pasta die je wenst. Denk voor pasta pesto bijvoorbeeld aan Spaghettoni; een dikere vorm van spaghetti.

Voor de saus 
Als eerste stamp je de tenen knoflook fijn. Voeg naar smaak beetje bij beetje zeezout toe. Voeg daarna de basilicumblaadjes toe en evt weer een beetje zeezout toe. Wanneer de basilicumblaadjes helemaal fijn zijn gestampt voeg je de pijnboompitten toe, stamp deze eveneens fijn. Daarna kan de geraspte pecorino erbij en een scheutje olijfolie. Wanneer alles is fijngestampt, voeg je als laatste de geraspte Parmezaanse kaas en het restje olijfolie toe. Stamp alles fijn en roer de pesto nog een keer goed door.

Serveer met blaadjes Basilicum en bijvoorbeeld tomaat en gebakken kip in Basilicum olie zoals in onderstaand gerecht. 

Gezonde pasta pesto - FoodLies

 

 

 

Previous Article Next Article