Subscribe to our newsletter

Language

Magnolia ijs van Wilhelm List

Magnolia ijs van Wilhelm List - Lyklema Fine Art

Het is voorjaar en dus staan de bomen in bloei, zie je de eerste groenen scheuten uit de takken komen en staan Magnolia bomen in bloei. Dit doet ons denken aan een werk van Wilhelm List. 

Rond de eeuwwisseling maakte de schilderkunst een bloeiperiode door en List werd dus zeker beïnvloed door het impressionisme. Hij was samen met Klimt betrokken bij de Wiener secession en mede grondlegger van de Art Nouveau in die stad.

In dit schilderij, die in 1900 is gemaakt, zijn de details in de achtergrond niet uitgewerkt en de streken van het gras zijn zoals Van Gogh ze zou schilderen. De boom is zeer gedetailleerd. De bloemen lijken zo plukbaar alsof het een foto is. Fotografie had in die tijd een grote invloed op de kunst. Wij vinden de gedetailleerdheid prachtig mede omdat we het zelf in kunnen vullen met onze ogen.

Van de magnolia bloem kun je magnolia water maken en ook magnolia ijs. Onderstaand het recept voor dat laatste. Eenmaal klaar stellen wij voor dat u dat met een schilderspaletmes op een bord drapeert en garneert met druiven en wat losse blaadjes van de Magnolia bloem. 

 

Magnolia ijs met druiven

50 gram magnolia bloemblaadjes
250 ml volle melk
250 ml slagroom
6 eidooiers
100 gram suiker
150 gram druiven voor de garnering


Dompel de magnolia onder in de melk en room en laat 1 nacht trekken. Zorg ervoor dat de magnolia onder blijft staan. Breng in pan met dikke bodem al roerend tegen de kook aan, zeef daarna meteen de magnolia eruit ander wordt het ijs bitter. Mix de eidooiers met de suiker luchtig en voeg aan het nog warme melkmengsel toevoegen. Verwarm het geheel zonder dat het gaat koken (en stollen). Als het wat lobbig wordt mag het van het vuur af. Laat het mengsel nu afkoelen. Als je er een hebt kan je een ijsmachine gebruiken. Ook kan je het mengsel in de diepvries doen en elke 30 minuten doorscheppen totdat gewenste dikte ontstaat.Previous Article Next Article