Subscribe to our newsletter

Language

Art & Food: Quiche uit de oven van Lichtenstein

Art & Food: Quiche uit de oven van Lichtenstein - Lyklema Fine Art

Kitchen Stove, geschilderd in de winter van 1961-1962, is een van Lichtensteins ‘foto's’ geïnspireerd op commercials. Hij provoceerde de commerciële wereld door bewust het copyright linksonder op te nemen en door gebruik te maken van de felle, contrasterende kleuren die typisch zijn voor reclame.

Lichtenstein, geboren in 1923 in New York, begon zijn oeuvre te creëren door afbeeldingen in de klassieke stijl te schilderen. Tegen het begin van de jaren zestig veranderde zijn werk drastisch. Lichtenstein sloot zich aan bij de pop-art beweging die overwaaide van Engeland naar de Verenigde Staten. De kunstenaar leende thema's en technieken uit strips, van televisie en uit de reclame, en keerde daarmee de grote traditie van de Europese kunst de rug toe. Lichtenstein, die in 1997 stierf, wordt samen met Andy Warhol beschouwd als een van de meesters van de Amerikaanse popart.

Roy Lichtenstein-Kitchen Stove-Gallery of Australia Canberra

 

Quiche van groente

Benodigdheden
Bladerdeeg
500 gram fijngesneden groenten als paprika, haricot verts, doperwten, mais etc..
Ui, knoflook
1 courgette
Feta
Peper

Bereiding
Neem een quiche schotel en smeer in met boter.
Bekleed de vorm met bladerdeeg, prik gaatjes en bak met bakknikkers vast 10 minuten af. Neem de bakknikkers uit en bak nog eens 5 minuten.
Bak de ui, knoflook iets aan in ansjovis-olie, laat beetje afkoelen en voeg eieren, bieslook en peper toe voor het eiermengsel.
Leg nu afwisselend de courgettelinten, groente en feta in de vorm. Werk naar het midden toe, zoals de vorm van een roos. Werk zo alle groenten op. Gebruik eventueel verschillende steekvormen.
Giet mengsel over de schaal
Besprenkel als laatste royaal met feta
Bak af in de oven op 200 graden

Quiche uit de oven van Lichtenstein

Previous Article Next Article