Subscribe to our newsletter

Language

La Grande Blue; nu in 't Singer

La Grande Blue; nu in 't Singer

Nu in ‘t Singer: La Grande Bleue; Tot 7-1-'24 

Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Ze reisden net als hun klanten naar de zee ook al omdat Artsen vertelden dat het goed was voor de gezondheid. Tussen de kuuroorden ontstonden zo ook kunstenaarsdorpen in L’Estaque, Collioure en Cagnes-sur-Mer. Het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée zorgen ook in artistiek opzicht voor nieuwe inzichten en zelfs schilderwijzen. Het kleurgebruik is feller en de vormentaal daardoor uitgesprokener.

De nieuwe tentoonstelling bij Singer focust op Nederlandse en Vlaamse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Europese inspiratoren. In de tentoonstelling schilderijen van kunstenaars die werkten aan de Mediterannee met de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue vlakbij.

Uit de grote collectie van het Singer ziet u werken van Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Louis Valtat, Pierre Bonnard, William Degouve de Nuncques, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, Wim Oepts, Geer van Velde en Yves Klein.

Charley Toorop-Port de Villefranche
Charley Toorop-Port de Villefranche
De werken van ons van Moget, Van Velde, Zwart, Pol Dom maar ook de werken die in de Orient gemaakt werden die wij aanbieden van bijvoorbeeld Eland of het werk van Freek van den Berg zouden hier niet misstaan.
Paul Dom, Villefranche sur Mer

 

Arie Zwart, Benidorm
Geer van Velde, SunRay (binnenkort hier verkrijgbaar)
https://www.lyklemafineart.com/products/freek-van-den-berg-the-habour-of-palavas-france?_pos=1&_sid=8af86f6f8&_ss=r
Freek van den berg-The-habour-of-palavas
Previous Article Next Article