Subscribe to our newsletter

Language

Octopus van Hokusai

Octopus van Hokusai - Lyklema Fine Art

Erotische afbeeldingen waren (en zijn) in de westerse wereld taboe. In Japan is de erotische kunst, oftwel de shunga, normaal. De houtsnede die Hokusai hier maakte is er een uit een driedelige uitgave. Orale seks en het afbeelden van schaamhaar is een zeldzaamheid in de westerse kunst (vandaar dat het werk van Courbet ook werd verguisd en niet toegelaten op de salon). De droom van de vissersvrouw toont Hokusai een duikster in hechte verstrengeling met twee octopussen. Haar blik is extatisch. Door het zoeken naar het genot zet ze haar leven op het spel. De kleine octopus dreigt haar te verstikken op het moment dat ze haar orgasme lijkt te krijgen. 

Octopus op zijn Spaans: Pulpo alla gallega 

1 kilo ocotpustentakels
1/2 rode peper
20 gram peterselie
1/2 citroen
150 ml witte wijn

1 peen
1/2 witte ui in grove stukken
4 grote kruimige aardappels
Paprikapoeder (zoet of pittig)
Olijfolie

Doe de tentakels van een octopus in een  stoofpan met de rode peper, peterselie, citroen, peen, ui en wijn. Voeg water toe zodat de octopus onder water staat. Breng aan de kook en draai het vuur zachter en laat anderhalf à twee uur stoven. Voeg aan het einde de aardappels toe. Laat de octopus iets afkoelen op een plank en snijd in 1 cm plakjes. 


Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes octopus maximaal drie minuten . Bestrooi ondertussen met een snufje gerookte-paprikapoeder en zeezout. Snijd de aardappels in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Serveer de octopus met de resterende citroen en de plakjes warme aardappel. Bestrooi met paprikapoeder naar smaak en een snuf zeezout.

Polpo alla gallega - Ricetta di Misya

Pulpo alla gallega 

Previous Article Next Article