Subscribe to our newsletter

Language

Sinaasappeltaart van Evenepoel

Sinaasappeltaart van Evenepoel - Lyklema Fine Art

Henri Evenepoel (1872-1899) was een Belgische kunstenaar die in zijn korte leven prachtige, kleurrijke werken maakte.  Hij werd geboren in Parijs, studeerde in Brussel en maakte een reis naar Algerije, om zijn TBC te overleven, waar hij dit werk op de markt van Blidah maakte van bergen sinaasappels.

Evenenpoel maakte in Algerije wel 4000 foto's met zijn kodak toestel. Veelal moest hij de lokale bevolking vastleggen in snelle schetsen omdat men niet op de foto wilde. Evenepoel werkte veel in oker en roodbruin tinten. Dit werk hangt nu in het Koninklijke museum van Schone kunsten. Het inspireerde ons tot een kwarktaart met een bodem van chocoladekoeken. 

 

Art & Food: Chocoladekruimel met sinasappelbavarois

Maak een bodem met 250 gram verkruimelde chocoladekoeken en 75 gram gesmolten ongezouten roomboter en bedek bodem taartvorm hiermee. Maak een vulling door 175 gram kristalsuiker te mengen met het sap van 3 sinaasappels en 1 citroen. Verhit dit mengsel en los 8 blaadjes gelatine hierin op. Klop 500 gram slagroom stijf en meng dit samen met 500 gram kwark door het sinasappelsap. Stort in de taartvorm. En zet weg in de koelkast. 

Maak een gelei van 250 ml sinaasappelsap en 8 blaadjes gelatine die je hebt opgelost in koud water. Stort deze als deze een beetje is afgekoeld. Garneer met gekonfijte sinaasappelpartjes en Belgische Chocolade. 

Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem

Previous Article Next Article